Atelier Revive is een ontwerp & naaiatelier in Ede. Revive is meer dan een mooie naam, het is waar we voor staan! We willen vrouwen in hun kracht zetten door hen een kans op werk te bieden en we laten afgedankte materialen herleven in mooie herbruikbare producten.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Juist daarom zoekt Atelier Revive de samenwerking met vrouwen met verschillende achtergronden. Want door deze achtergronden is het soms lastig om aan het werk te komen in Nederland. Omdat ze niet perfect Nederlands spreken bijvoorbeeld. Bij Atelier Revive maakt dat niet uit, we begrijpen elkaar ondanks een niet perfect Nederlandse uitspraak. En dat begrijpen doen we niet alleen met spreken, ook met lichaamstaal, een lach, een huil en natuurlijk door het te laten zien! Dat is het fijne van praktisch werk.

Dan over dat werken. Werken met Atelier Revive is nog zoveel meer dan geld verdienen. Het is; een sociaal netwerk opbouwen door het contact met collega’s en klanten. Het is; voelen dat je ergens aan bij kunt dragen. En het is; een mogelijkheid krijgen om je talenten in te zetten voor iets zinvols.

Traject Atelier Revive

We bieden de vrouwen met wie we samenwerken een traject van 8 naailessen aan. In deze 8 lessen leren we de basis elementen van omgaan met naai en overlockmachines, netjes en snel werken, een oog voor detail te ontwikkelen en de productlijn van Atelier Revive te maken. Maar het gaat om meer dan deze vaardigheden leren; we leren van elkaars cultuur en we bouwen een netwerk op. Na dit traject kunnen de vrouwen aan de slag om onze eigen producten te maken.

Het is de bedoeling dat we met de inkomsten van onze eigen productlijnen alle kosten kunnen dekken. We hebben dan ook geen winst oogmerk. Wij zeggen; iedereen een net loon waardoor we gewoon kunnen leven. Alle opbrengst komt ten goede aan de ontwikkeling van de vrouwen die samenwerken of samen willen werken bij Atelier Revive. Denk aan naailessen, taallessen of ontspannende activiteiten.

team

We stellen ons graag even voor; samen zijn wij Atelier Revive. 

Founder

Minke Terwel
founder & product ontwerper

 

Heb je een vraag voor of over Atelier Revive? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon.

Agnes Buitelaar
coupeuse & lerares

Razan Salam
naaister