over revived

circulaire verpakking
herbruikbare cadeauverpakkingen
herbruikbare cadeauverpakking
uniek nummer
duurzame verpakking in ede
inpak inspiratie

Revived is een nieuwe generatie cadeauverpakkingen. Ze zien er niet alleen prachtig uit; je geeft ook meteen dé oplossing voor een wegwerverpakking cadeau!

Onze herbruikbare verpakkingen zijn:

  • Met zorg gemaakt en gaan daarom heel lang mee
  • Steeds weer opnieuw te gebruiken
  • Volledig gemaakt van restmaterialen
  • Uniek; we gebruiken alleen reststoffen en hebben daardoor een kleine oplage per print. Er zijn dus steeds weer nieuwe printjes verkrijgbaar
  • Sociaal verantwoord gemaakt door Atelier Revive
  • Gemaakt in Ede, NL
  • Verkrijgbaar in verschillende soorten & maten
SHOP

how to wrap

gift wrap

wine bag

gift bag

het idee

Wat als je nooit meer de verpakking van een cadeautje hoeft weg te gooien? Het is zo jammer dat je zo’n mooie verpakking één keer, heel kort gebruikt. Hoeveel afval zou het schelen? En kan ik hiervoor een alternatief bedenken? Met deze drie vragen is mijn idee voor een herbruikbare cadeauverpakking ontstaan; Revived – the Reusable Gift Wrap

Revived wordt gemaakt van stof en lint. Hierdoor is Revived te wassen en strijken en daardoor gaan ze heel lang mee.

Wat uniek is aan deze verpakkingen is dat ze gemaakt worden van tweedehands stoffen en reststromen. Prachtige stoffen die, soms zelfs ongebruikt, in de vuilcontainer zouden belanden krijgen zo een nieuwe bestemming in een mooi herbruikbaar product. De labels zijn gemaakt van gerecycled garen. Er komt dus geen nieuw materiaal aan Revived te pas. En het materiaal wat gebruikt wordt komt uit Nederland. Er zijn dus weinig reisbewegingen nodig om de materialen op hun bestemming te krijgen.

De milieu impact van spullen zit voor 86% in het maken en vervoeren ervan. Nieuwe grondstoffen zijn er voor Revived al niet gewonnen en door in Nederland te produceren wordt ook de impact van vervoeren beperkt.

En het leuke is; door te werken met restpartijen zijn er zoveel verschillende stofjes en printjes! Dus voor ieder wat wils. De oplages zijn hierdoor klein en uniek.

Alle verpakkingen worden gemaakt in ons naaiatelier in Ede. Hier creëren we betaalde banen en leer-/werkplekken voor vrouwen die door omstandigheden niet gemakkelijk aan het werk komen.

Zo werken we met iedere cadeauverpakking aan een schone wereld waarin iedereen mee kan doen!